www.PotmanAutotechniek.nl

APK

facebook

Potman Autotechniek

Satellietbaan 15f

2181 MG HILLEGOM

0252 523280

Openingstijden:

maandag t/m donderdag van 8.30 t/m 17.30

vrijdag, zaterdag en zondag gesloten.


Eurol lubricants


OCCASION AUTOS, APK, AIRCOSERVICE, ONDERHOUD, REPARATIE, BANDEN, UITLIJNEN EN MEER!


DE PERIODIEKE AUTOKEURING

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of driewieler met een toegestane maximum massa van meer dan 3500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.

Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten en het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na een of twee jaar.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.


Voor een APK keuring dient een afspraak gemaakt te worden.

U kunt telefonisch contact opnemen met telnr.: 0252-523280


Als de auto is goedgekeurd, melden wij de auto door en krijgt u een keuringsrapport.

Is de auto afgekeurd, dan krijgt u een rapport waarop de punten vermeld staan, die gedaan moeten worden om de auto goedgekeurd te krijgen.
U kunt dit zelf doen en de herkeuring is dan (binnen 2 weken en 600 km) 10 euro incl. BTW. De herkeuring van een Diesel auto is 15 euro incl. BTW. Wel houden wij het recht voor de auto geheel te controleren omdat op dat moment de goedkeuring plaatsvindt en de auto dan aan alle eisen moet voldoen.
Ook kunnen wij u een prijsopgave doen en dan kunnen wij een afspraak maken. Als u dit doet worden geen herkeuringskosten berekend.

De auto kan tijdens het afmelden in een "steekproef" vallen. Dit betekent dat een steekproefcontroleur van de RDW een controle zal uitvoeren.
De auto moet dan blijven staan tot de controle heeft plaatsgevonden. Dit kan 1,5 uur in beslag nemen.


APK KEURING BENZINE€ 50,00 incl. afmelden, BTW en viergastest of EOBD.
APK KEURING DIESEL€ 60,00 incl. afmelden, BTW en EOBD of fijnstofmeting.
APK KEURING DIESEL ROETMETING€ 75,00 incl. afmelden, BTW en dieselroetmeting.
HERKEURING€ 10,00 incl. BTW
HERKEURING DIESEL€ 15,00 incl. BTW


©   Potman Autotechniek    Satellietbaan 15F    Hillegom         +31(0)252-523280